Algemene informatie over de kinderopvang

Bij IKC Socrates zijn kinderen van 0 tot 13 jaar welkom. IKC Socrates bevindt zich aan MFA de Kreek. Het duurzame gebouw is volledig van hout en energiezuinig in het gebruik.

Algemene informatie over de kinderopvang

Bij IKC Socrates zijn kinderen van 0 tot 13 jaar welkom. IKC Socrates bevindt zich aan MFA de Kreek. Het duurzame gebouw is volledig van hout en energiezuinig in het gebruik.

Op IKC Socrates beschikken we over een babygroep (0-3 jaar), twee verticale groepen (0-4 jaar), een 3+ groep (3-4 jaar), twee peutergroepen (2-4 jaar) en hebben 3 BSO groepen die op leeftijd zijn ingedeeld, 4-7 jaar. Deze zijn allemaal gehuisvest in het gebouw van IKC Socrates aan de Meetketting 5. Daarnaast hebben we een maatwerkgroep en drie BSO groepen voor de kinderen van 5-13 jaar in de dependance op de Lage Hoek 71. 

Wij werken nauw samen met de basisschool. Kinderen die daaraan toe zijn, doen mee met de activiteiten van de kleuterklassen. Dat kan buitenspelen zijn, in de gymzaal, maar ook op het leerplein, samen lezen of in de huishoek spelen. Zo proberen we de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Alle groepen grenzen aan het buitenterrein met een mooie natuurtuin en heeft de beschikking over buitenbedjes. Kinderen kunnen hier in de frisse buitenlucht onder toeziend oog van de pedagogisch medewerker (pm-er) lekker slapen en tot rust komen. Fietsen, klauteren, rennen en spelen met zand in de zandbak of zandtaartjes maken in de buitenkeuken; er is genoeg ruimte en buitenspeelmateriaal om te spelen. Voor de kleinere kinderen hebben we een plek gecreëerd waar de fietsjes niet kunnen komen; om veilig te kunnen spelen en ontdekken.

De BSO maakt gebruik van het grote schoolplein, het schoolplein is met natuurlijke materialen ingericht. Hier valt genoeg te beleven, voetballen, klimmen, balanceren, koppeltje duikelen, fietsen of in de zandbak. Ook gaat de BSO eropuit naar het Cruijfcourt of gaan ze naar een speeltuin in de wijk.

Soorten opvang

Meer informatie

Op de website van het LRK zijn de GGD-rapporten te lezen: 
Socrates: kinderdagverblijf en peutergroep en de BSO 
Socrates dependance op de Lage Hoek: kinderdagverblijf en de BSO.
Het kan voorkomen dat tijdens vakanties of incidenteel de opvang van Socrates plaats vindt op de dependance of andersom. 

Wij bieden een mooie doorgaande lijn voor kinderen van 0-12 jaar, die volledig op elkaar is afgestemd. De opvang van Kindcentrum Socrates wordt gefaciliteerd door Stichting Kinderopvang West-Friesland

Wilt u ... U bent van harte welkom om eens te komen kijken en sfeer te proeven. 

Email: socrates@kinderopvangwestfriesland.nl

Nog meer weten over de opvang van Kindcentrum Socrates?
Volg ons op Facebook of Instagram.

Ouder aan het woord

Mijn kind voelt zich veilig op Socrates.